Novi javni poziv za upis djece u školsku 2023/24 godinu

25 Jula, 2023

Poštovani roditelj

“BH” centar predškolske ustanova Sarajevo objavljuje Javni poziv za upis djece u vrtiće i produženi boravak u školsku 2023/24 godinu u objekte AN-NUR Hadžići, SAN Stari Grad, CICIBAN Novi Grad i VOGOLINO Vogošća.

TRAJANJE JAVNOG POZIVA

Obavještenje o novom upisnom roku je objavilo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo (u daljem tekstu: Ministarstvo) te istom možete prisupiti OVDJE

Javni poziv za upis djece u produženi (cjelodneni) boravak traje od 1. do 31. avgusta 2023. godine, odnosno do popune slobodnih mjesta.

KO MOŽE BITI KORISNIK

U vrtiće se mogu upisati djeca starosti od 6 mjeseci do polaska u osnovnu školu u skladu sa kriterijima koje odredi Ministastvo.
U produženi (cjelodnevni) boravak se mogu upisati djeca nižih razreda osnovne škole.

USLOVI JAVNOG POZIVA

Na osnovu člana 19. Pravilnika o prijemu i boravku djece u ustanovu, djeca se upisuju u vrtić i produženi boravak redoslijedom kako se prijavljuju, a prednost pri prijemu imaju djeca koja će koristiti usluge ustanove u novoj školskoj godini do 31.8.2024. godine.

UPISNA DOKUMENTACIJA

Roditelji djece vrtićkog uzrasta upisnu dokumnetaciju uploaduju kroz EMIS Ministarstva, a orginal ili ovjerenu kopiju dostavljaju u vrtić po odobrenom upisu.
Po odobrenom upisu roditelj dostavlja e-aplikaciju kroz VrtićNet.

Roditelji djece koja žele koristiti usluge produženog (cjelodnevnog) boravka prijavu dostavljaju kroz e-aplikaciju VrtićNeta. Po odobrenju upisa, roditelj dostavlja ostala upisnu dokumentaciju.

Upisnu dokumentaciju za upis u vrtić i produženi boravak ne dostavlja korisnik usluga koji je koristio usluge u školskoj 2022/23 godini.

Ukoliko je bilo izmjene ličnih podataka ili dokumentacije (lična karta, cips i sl), korisnik usluga koji obnavlja uspis je dužan ažurirati svoje podatke kroz apliaciju VrtićNet te dostaviti kopije istih.

Roditelji koji prvi put upisuju dijete kao i roditelji koji obnavlja upis djeteta, u mjesecu avgustu dostavlja i LJEKARSKO UVJERENJE. Ljekarsko uvjerenje ne može biti starije od 1.8. tekuće godine, odnosno više od 30 dana od dana polaska djeteta u vrtić ili produženi boravak.

Spiska upisne dokumentacije možete pogledati i preuzeti OVDJE

OBAVEZNI PREDŠKOLSKI PROGRAM

U sklopu Cjelovitog razvojnog programa za djecu u godini pred polazak u školu,  u svim objektima ustanove realizira se i Obavezni program predškolskog obrazovanja, nakon čega dijete dobiva Uvjerenje o završenom programu.

UPISNA APLIKACIJA

Za upis djece u vrtiće potrebno je koristiti EMIS aplikacju kojoj možete pristupi ukoliko kliknete na sliku ispod

Za upis djece u produženi (cjelodnevni) boravak, potrebno je koristiti E-APLIKACIJU VRTIĆNETA a kojoj pristupate ukoliko kliknete na sliku ispod

Prije popunjavanja e-Aplikacije VrtićNet, preporučujemo da preuzmete i pročitate Uputstvo za on-line upis i obnovu upisa djece (pdf dokument), s ciljem eliminisanja i minimiziranja eventualnih grešaka i nedoumica prilikom popunjavanja iste.

U slučaju problema sa upisnom aplikacijom, molimo kontaktirajte nas putem e-maila: podrska@omnitask.ba
Za dodatne informacije u vezi upisa možete nas kontaktirati putem e-maila: vrtic@bhcentar.ba ili pozivom na broj telefona 033/265-775.

I na kraju, preporučujem da pročitate Informaciju “Kako upisati dijete u predškolsku ustanovu”

Direktor ustanove
Eldin Ždralović

Nova hidžretska godinaSa sjednice Upravnog odbora