Obavijest za korisnike

Decembar 10, 2020

Postovani roditelji,

Dana 28.10.2020. godine Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS dostavilo nam je instrukciju o načinu postupanja u slučaju da nas jedan od roditelja obavijesti da je pozitivan na SARSCOV2 (o istom smo vas već obavijestili dana 29.10.2020. putem korisničkog računa aplikacije VrtićNet).

U obavijesti Zavoda i Ministarstva se između ostalog navodi, da je roditelj obavezan odmah, bez odlaganja, po mogućnosti isti dan podvrgnuti dijete testiranju RT-PCR metodom u Drive-in centru čak i u slučaju da je dijete asimptomatično, te o rezultatim testa blagovremeno obavijesti predškolsku ustanovu putem korisničkog naloga.

Također, ukoliko nadležni pedijatar odbije da uputi dijete na testiranje, molimo vas da nas o tome također upoznate putem korisničkog računa. U obavijesti je potrebno upisati ime i prezime pedijatra te datum kad se desila radnja.

Nakon perioda bolovanja djeteta, a prije povratka u kolektiv Ustanove, kroz korisnički račun dostaviti potvrdu ljekara da je dijete zdravo ili negativan PCR test, a orginal dokument dostaviti u objekt ustanove prilikom povratka u istu.

Molim vas za razumjevanja i blagovremeno obavještavanje

S poštovanjem,

Prilog:
Dopis Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo
Dopis Ministastva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo

Čestitka povodom Dana državnostiJAVNI KONKURS za prijem novih uposlenika