Novi objekt vrtića AN-NUR Hadžići

Novi objekt BH centra za obrazovanje


BH centar za obrazovanje je krenuo u investicioni poduhvat, u kojem želi izgraditi novi poslovno-stambeni objekat, koji će oplemeniti i modernizirati centralni dio gradske jezgre u Hadžićima, a u skladu sa arhitektonskim rješenjima koje je osmislio arhitekta Irnes Mujagić i Studio DVA iz Sarajeva.

Objekat sa svojom atraktivnom lokacijom, predstavlja u cijelosti novi arhitektonski doživljaj, koji se sastoji od podruma, 4 poslovne i jedne stambene etaže, pri čemu su sve etaže povezane stepeništem i liftom. Veličine etaža su od 220 do 250 m2 korisne površine.

Investitor je odabrao visoko-kvalitetne materijale u izgradnji objekta, koji imaju za cilj postići da isti postane mjesto modernog, funkcionalnog, efikasnog i estetski privlačnog ambijenta, koji će uz zadovoljavanje svih najsavremenih evropskih standarda osigurati prostor za siguran i zdrav rast i razvoj kako djece predškolskog tako i djece školskog uzrasta.

Radovi na uklanjanju starog objekta su počeli u aprilu 2023.godine, a već u maju je planiran početak izgradnje novog mnogo većeg i ljepšeg objekta dok je završetak i useljenje planirano za početak 2024. godine.

Radujemo se što ulažemo u naše ljepše Hadžiće, za našu djecu i njihovo sretno i zdravo odrastanje.