Zahvalnica na ukazano povjerenje

Oktobar 20, 2019

Povjerenje je kamen temeljac svakog pravog prijateljstva, jer se bez povjerenja ne mogu razvijati. Na nama je da odlučimo hoćemo li riskirati otvorivši svoje srce u činu povjerenja ili ćemo ostati sami, depresivni, u zatvoru svojih strahova. Povjerenje je hrabar čin davanja u kojem nadilazimo sve svoje strahove i sumnje, a zauzvrat dobivamo osjećaj povezanosti s drugom osobom ili s grupom ljudi, povezanost s nevidljivim silama svemira.

Imati povjerenje u život znači intuitivno slijediti tokove života koji nas vode onamo kamo trebamo ići da bismo se razvijali, učili i napredovali prema punoći života.

Kao izraz naše želje da pomažemo ljudima, a posebice djeci , te da naši roditelji/staratelji ne budu samo prolaznici već dio naše velike porodice,  ova predškolska ustanova nastoji i nastojaće prepoznati lojalne korisnike i iste nagraditi za ukazano povjerenje.

Davne 2003. godine roditelji Suljo i Sena Bašić su tada ukazali povjerenje ovoj ustanovi upisavši svoju četverogodišnju djevojčicu Aminu u tek novosnovanu Predškolsku ustanovu “AN-NUR” u Hadžićima. Ni šesnaest godina kasnije, danas Amina kao žena, majka i supruga nije zaboravila koliki je uticaj na njeno odrastanje i život imala ova predškolska ustanova, da je u njoj stekla prve drugare, naučila prve boje i brojeve, da je iz nje ispraćena u školske klupe, da je prve radne i životne navike upravo stekla ovdje. Ona je danas, kao majka  malodobnog Alija, ukazala svoje povjerenje istoj odgojno-obrazovnoj ustanovi i na ovom jedinstvenom primjeru u kojem su dvije generacije porodice prošle kroz naše odgojne sobe potvrdila da se BH Centra Predškolska ustanova nalazi na pravom putu.

Nadamo se da ćemo sa Alijem kao što smo i davne 2003. godine zajedno sa Aminom, uživati  iskreno i bezbrižno na ovom kratkom, ali za život vrijednom putovanju, da ćemo mu kroz naše odgojne programe usaditi moralne vijednosti, radne i životne navike, te da ćemo  zajedno dočekati da nam i u slučaja treće generacije porodica Palalija ukaže bezrezervno povjerenje.

DIREKTOR
Eldin Ždralović

Jednodnevni jesenji izletJAVNI KONKURS za prijem novih uposlenika