O našoj ustanovi

Saznajte nešto više o nama
 • Dobrodošli na mjesto gdje je svako dijete nasmijano

  O našoj predškolskoj ustanovi

  Predškolska ustanova „AN-NUR“ Sarajevo je osnovana 2002 godine kao odgojno-obrzovna ustanova za djecu uzrasta od 0,5 godina života do polaska u školu, a u formalno-pravnom sastavu Bošnjačke ustanove „AN-NUR“ BiH. Akreditaciju za rad je dobila iste godine upisom u Registar predškolskih ustanova Kantona Sarajevo pod brojem 7 na strani 7 kod Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.  

  Sjedište ustanove je u Hadžićima. 

  Tadašnji rad se odvijao u dvoje odvojne mješovite grupe koje su već gotovo decenijuipol iza nas, razvijali smo se i rasli zajedno sa našom djecom i roditeljima, učili jedni od drugih i danas pod nazivom BH Centar Predškolska ustanova Sarajevo,  izrasli smo u lidera predškolske djelatnosti na području Kantona i države.  

  Danas ova ustanova pored organizacione jedinice AN-NUR u svom sjedištu, svoju djelatnost obavlja i u:  

   – oj SAN Stari Grad, ulica Budžak br. 11, 

  –  oj CICIBAN Novi Grad, ulica Akifa Šetremeta 10do i  

  –  oj. VOGOLINO Vogošća ulica Jošanička br. 55.  

  Broj odgojnih grupa je sedamnaest, od kojih su šest mlađih, četiri srednje, četiri starije i tri grupe djece u produženom boravku.  

   

  U prostoru u kojem djeca borave kreiramo centre za igru u kojima stvaramo uslove za učenje, odgoj i cjeloviti razvoj djece. Naglasak u našem radu stavljamo na stvaranje poticajnog okruženja u vrtiću i kontinuirano stručno usavršavanje odgajatelja, čime postižemo razvoj kvalitete naše odgojno-obrazovne prakse. Kvalitetu rada mjerimo zadovoljstvom djece i roditelja. Posebno nam je važna saradnja s roditeljima koje smatramo partnerima u brizi oko djeteta.

 • Gdje se vidimo u budućnosti

  Naša vizija

  Ulaganjem u odgoj i obrazovanje djece predskolske dobi ulazemo i u svoju buducnost ciji su djeca NAJVREDNIJI dio. Nasa vizija je uciniti DRVO ZNANJA nasu ustanovu , koja garantuje svakom djetetu sticanje znanja,navika ,vjestina ,razumjevanja i motivacije.
  Kljucna rijec ovdje je“ SVAKOM DJETETU“

 • Naši ciljevi u budućnosti

  Naša misija

  Stvoriti uslove da nas vrtic bude mjesto u kojem su zastupljeni znanje i emocije koje djetetu rane dobi pruzaju mogucnost zdravog i prirodnog razvoja ,mjesto razgovora ,saradnje i zajednickog ucenja kroz igru.Kroz igru djeca rade , kroz rad uce.

  Zadovoljiti djetetove potrebe i stititi njegova prava.

  Pruziti svakom djetetu njegu i zastitu.

  Njegovanje kulture i tradicije okruzenja u kojem dijete zivi.

  Odgojno-obrazovni rad temeljiti na djetetovim sposobnostima i omoguciti mu prostor za istrazivanje ,sticanje novih iskustava, pronalazenje vlastitih puteva razmisljanja ,igre i ucenje kroz igru.

  Ukljuciti roditelje za razvoj djeteta u samosvjesnog ,kreativnog i nezavisnog pojedinca.

  Cjeloviti odgoj djeteta,izgradnja djetetove licnosti ,prihvacanje drugoga,postivanje razlicitosti.

 • Novosti iz našeg centra

 • POSJETITE BLOG