Saopštenje

15 Septembra, 2022

Poštovani korisnici,

Dana 09.09.2022. godine Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS dostavilio nam je prijedlog Ugovora o sufinansiranju boravka djece u predškolskoj ustanovi, sa zahtjevom da eventualne primjedbe na sadržaj Ugovora dostavimo do ponedjeljka 12.09.2022. godine do 09:00 sati. Pažljivo smo analizirali sadržaj prijedloga Ugovora i uočili da isti obiluje diskriminatornim odredbama, odredbama kojim se ugovara monopolistički položaj Ministarstva i JU „Djeca Sarajevo“, te odredbama kojim se roditelji privatnih predškolskih ustanova za mjesec avgust 2023. će biti sufinansirani sa po 100,00 KM. Sa namjerom da zaštitimo ugrožena prava i interese naših korisnika kao nosioca prava sufinansiranja, Ustanova je dana 12.09.2022. godine Ministarstvu uputila pisani prigovor na prijedlog Ugovora, te poduzela aktivnosti kako bi se o diskriminatornom ponašanju Ministarstva upoznala šira javnost.

Po donošenju odluke o našem prigovoru, svim korisnicima usluga naše Ustanove, putem platforme VrtićNet, dostavićemo račune za boravak djece u Ustanovi u školskoj 2022/2023 godini na mjesečni iznos od 160,00 KM.
O svim poduzetim aktivnostima, te donesenoj odluci Ministarstva bićete blagovremeno obaviješteni.

Iskreno se nadam da ćemo naići na Vaše razumjevanje i podršku kako bi svaki vid diskriminacije, u ovom slučaju po osnovu sufinansiranja i upisa djece u našu i druge predškolske ustanove, bio prekinut.

S poštovanjem,
Ždralović Eldin

JAVNI KONKURS za prijem novih radnikaSport i tjelesne aktivnosti za djecu