Zahvalnica za ukazano povjerenje

23 Maja, 2023

Povjerenje je kamen temeljac svakog pravog prijateljstva, jer se bez povjerenja ne mogu razvijati. Na nama je da odlučimo hoćemo li riskirati otvorivši svoje srce u činu povjerenja ili ćemo ostati sami, depresivni, u zatvoru svojih strahova. Povjerenje je hrabar čin davanja u kojem nadilazimo sve svoje strahove i sumnje, a zauzvrat dobivamo osjećaj povezanosti s drugom osobom ili s grupom ljudi, povezanost s nevidljivim silama svemira.

Imati povjerenje u život znači intuitivno slijediti tokove života koji nas vode onamo kamo trebamo ići da bismo se razvijali, učili i napredovali prema punoći života.

Kao izraz naše želje da pomažemo ljudima, a posebice djeci , te da naši roditelji/staratelji ne budu samo prolaznici već dio naše velike porodice,  ova predškolska ustanova nastoji i nastojaće prepoznati lojalne korisnike i iste nagraditi za ukazano povjerenje.

Davne 2002. godine roditelji Zijad i Nedreta Imamović su tada ukazali povjerenje ovoj ustanovi upisavši svoga sina Sinana u tek novosnovanu Predškolsku ustanovu “AN-NUR” u Hadžićima. Ni dvadestjednu godinu kasnije, danas Sinan kao zreo čovjek, suprug i otac nije zaboravio koliki je uticaj na njeno odrastanje i život imala ova predškolska ustanova, da je u njoj steka prve drugare, naučio prve boje i brojeve, da je iz nje ispraćen u školske klupe, da je prve radne i životne navike upravo stekao ovdje. Zato je on je danas, kao otac, upisom svoga sina Maka, ukazao svoje povjerenje istoj odgojno-obrazovnoj ustanovi onako kako su to učinili i njegovi roditelji prije više od dvije decenije i na ovom jedinstvenom primjeru u kojem su dvije generacije porodice prošle kroz naše odgojne grupe potvrdila da se BH Centar Predškolske ustanove nalaze na pravom putu.

Nadamo se da ćemo s Makom kao što smo i davne 2002. godine zajedno sa Sinanom, uživati  iskreno i bezbrižno na ovom kratkom, ali za život vrijednom putovanju, da ćemo mu kroz naše odgojne programe usaditi moralne vijednosti, radne i životne navike, te da ćemo  zajedno dočekati da nam i u slučaja treće generacije porodica Imamović ukaže bezrezervno povjerenje.

DIREKTOR
Eldin Ždralović

Slobodna mjesta u majskom upisnom rokuJavni poziv za upis djece u školsku 2023/24 godinu